Banken tar över stora importföretaget

Shelton Brothers tas över av sin bank efter att man inte kunnat betala sina skulder. Foto: Shelton Brothers.

De har varit USA:s viktigaste importör av europeisk öl. Men nu avslutar Shelton Brothers sin verksamhet.

 

Antalet bryggerier i USA har växt explosionsartat under de senaste tio åren. Men samtidigt har också nyfikenheten på europeisk öl vuxit. Framför allt gäller det kanske belgiska öl, men även svenska bryggerier har inlett export till den amerikanska marknaden.

Men nu lär det bli mindre europeisk öl i USA, i alla fall under en period. Företaget Shelton Brothers lägger nämligen ner sin verksamhet efter 24 år.

3 Fonteinen, Cantillon och De La Senne är några av de belgiska ölproducenter som jobbat med Shelton Brothers, men även flera svenska bryggerier har haft samarbeten där.

Det är Shelton Brothers bank som satt ner foten på grund av skulder.

– De har nu rätten till allt, de tar över och de kommer att sälja företaget. Vi försöker att få dem att sälja företaget till någon som tar hand om det på rätt sätt och som också köper ölen på våra lager och driver företaget vidare, säger Dan Shelton till sajten Good Beer Hunting.

Shelton Brothers tappade en del del intäkter 2018 när två av de största kunderna, Mikkeller och Prairie, valde att avsluta sina samarbeten. Under det här året har man förstås tappat intäkter när barer och restauranger under en period helt stängdes ned i USA.