Ballast Point byter ägare en gång till

Ballast Point byter ägare igen. Foto: Ronny Karlsson.

Ballast Point säljs på nytt. Den här gången är det ett bryggeri i Chicagoområdet som tar över det amerikanska bryggeriet.

När Ballast Point köptes av Constellation Brands för en miljard dollar 2015 var det många som höjde på ögonbrynen. Priset ansågs redan då vara alldeles för högt, och detta har också senare mer eller mindre erkänts av Constellation Brands, som också säljer varumärken som Corona, Modelo och Funky Buddha i USA.

Men nu är det dags för en ny ägare igen. Även vid denna försäljning var det många som reagerade med förvåning. Denna gång för att man inte hade en aning om vem köparen är. Det handlar om bryggeriet Kings & Convicts norr om Chicago som går in som ny ägare. Köpet sker tillsammans med ett antal investerare och priset lär vara lägre den här gången.

Ballast Point har nämligen tappat rejält i produktion. 2016 bryggdes det 51 miljoner liter öl och i fjol landade man på 38 miljoner liter öl. Tidiagre i år stängde dessutom Ballast Point sin surölsanläggning i San Diego och en pub i Temecula.

Affären väntas bli avslutad om ett par månader och då får vi kanske veta mer om de nya ägarnas planer.