Bakom kulisserna på Stigbergets provning

Bildspel

Bild 1 av 7

Ungefär så här såg det ut för tittarna under provningen. Men det var en del jobb innan Dan Benson hälsade välkommen till provningen.

80 personer på en ölprovning i corona-tider. Jodå, det funkar alldeles utmärkt när provningen görs virtuellt. Vi hälsade på bakom kulisserna under sändning.

 

Under onsdagen var det dags för Stigbergets virtuella ölprovning under GBG Beer Week. Efter att Jan-Erik ”Janko” Svensson gjort en liknande provning på Haket under tisdagen, var det nu Stigbergets bryggare Dan Benson som var huvudperson.

En studio hade byggts upp i bryggeridelen och teknikerna Anton Helmersson och Hugo Söderberg hade förberett så att allting skulle fungera. De höll också koll på de frågor och synpunkter som dök upp under sändning.

Kameran på en dator och en mikrofon räckte långt och den lilla studion var placerad så att tittarna kunde se en del av de stora jästankar som finns i bryggeriet.

20.00 var det start med cirka 80 deltagare och Dan Benson visade sig vara en pedagogisk och kunnig provningsledare som tog tittarna genom de fem ölen. Dessutom imponerade engelsmannen när han skötte uttalen på till exempel adresser som Gamla Varvsgatan och Blomstergatan riktigt bra.

Kanske är det virtuella provningar som är framtiden, även om det är svårt att ha en dialog när alla inte är samlade i samma rum. I corona-tider är det definitivt ett sätt att få människor att samlas kring öl utan att riskera sin hälsa.

Här ovan ser du lite bilder från kvällen.