Åsabryggeriet ökar med nytt bryggverk

Rocky Point kapacitet har inte räckt till, så nu blir det uppgradering av bryggverk och tankar. Foto: Peter Lindh

Rocky Point behöver öka kapaciteten. Redan i dag brygger man hos andra för att klara efterfrågan, men nu har ett nytt eget bryggverk köpts in.

Kungsbackabryggeriet Rocky Point började som många andra i liten skala. Och bryggverket på 200 liter blev snabbt otillräckligt. Lösningen har blivit att brygga hos Akia i en annan del av kommunen.

– Bryggverket har varit för litet och vi har inte kunnat svara på efterfrågan, men genom samarbetet med Akia har vi kunnat brygga för att leverera till Systembolaget, säger Robin Stegmar på Rocky Point.

Nu är det ändring på gång. I Göteborg har man hittat ett nytt bryggverk hos Fermenterarna, som nyligen gjorde en rejäl uppgradering. Så nu blir det 500 liter i stället för 200 när allt väl är installerat.

Niklas Delersjö, Anton Hedin, Robin Stegmar, Christian Odén och Stefan Hamrelius  på Rocky Point har gott om plats för större utrustning på bryggeriet. Foto: Peter Lindh

Samtidigt har fokus för Rocky Point varit på den nya restaurangen som öppnade i fredags, men när den biten nu är klar är det dags att få fart på det nya bryggverket.

Det innebär också att nya tankar är på gång och det ser ut att bli både 500-liters och 1000-liters.

Men även om Rocky Point nu får ökad kapacitet, så klarar man inte allt på egen hand.

– På sikt vill vi uppgradera vår utrustning för att kunna göra allt själva, men just nu är samarbetet med Akia ett bra komplement till produktionen i vårt bryggeri.

Någon flytt är inte aktuell när bryggeriet uppgraderas. Man blir kvar i samma lokaler i orten Åsa.

– Vi växlar upp där, vi har lokaler som räcker att växa i ett bra tag till.