Ännu ett uppköp av bryggeri i London

Då har vi ännu ett uppköp av ett bryggeri i London. Den här gången är det Fourpure som säljs och får ägare från Australien.

Fourpure har haft en spikrak utvecklingskurva sedan starten och har expanderat flera gånger. Nu lär chanserna att expandera än mer öka, då Fourpure har sålts. Nya ägare är Lion, som i sin tur ägs av japanska Kirin.

– Vi flyttar våra gränser hela tiden och det ska vi fortsätta att göra med våra spännande och innovativa öl. Jag ska lyssna på vad folk säger om detta, men tänker inte ta det för personligt, säger Dan Lowe till sajten Morning Advertiser.

Dan Lowe startade bryggeriet tillsammans med sin bror Tom 2013 och nu är det alltså dags för nästa steg. Dan blir kvar som vd i företaget och även Tom stannar kvar.

Den senaste tiden har det varit mycket uppmärksamhet runt Beavertown efter att Heineken köpt in sig i bolaget. Den andel Heineken köpt ligger mellan 25 och 49 procent av bolaget.

I det här fallet handlar det om ett totalt uppköp, Lion tar alltså över 100 procent av företaget.

– Vi har hela tiden varit öppna med att för att kunna fortsätta med den tillväxt vi har haft, och fortsätta satsa på kvalitet kommer vi inte att kunna vara ensamma, säger Dan Lowe.

Han berättar att det funnits flera intressenter, men att det till slut var ganska klart hur man ville ha det. De kom i kontakt med Lion för cirka tre månader sedan och då ska båda parter ha känt från början att det här är rätt.

I och med uppköpet ska det satsas rejält på bryggeriet i Bermondsey i London. Dan Lowe vill inte säga hur mycket, men medger att det handlar om betydligt mer än de cirka 23 miljoner som satsdaes i fjol.

Läs hela artikeln här.