Ännu en satsning på ölfestival i Örebro

Örebro får ännu en ölfest i höst. Kenny Nordh och Martin Ficks hoppas på att locka 25 spännande bryggerier till Örebrewfest.

Örebro har blivit en stad med gott om ölfestivaler. Pyrre Lindkvist har i många år anordnat en festival i november och i våras kom en mindre variant på den festivalen, då med bara ölutställare. Tidigt i år hölls dessutom en minifestival hos Örebro Ölhall, och de är inblandade även den här gången.

– Vi siktar på 25 bryggerier, 100 öl och alla bryggerier på plats, säger Martin Ficks.

10 november är det premiär för den nya festivalen som har namnet Örebrewfest och målet är att locka 25 bryggerier.

– Det är en budgetfråga, men jag har varit i Kalifornien i tre veckor nu. Vi får se om det kan hända något där, säger Ficks.

Festivalen genomförs i ett enda långt pass 12.00-21.00 men halvvägs in byter alla utställer ut sina öl. Detta för att de som vill ska kunna prova så mycket öl som möjligt under dagen.

Platsen för festivalen blir Örebro Kulturhus, ett val som Ficks är mycket nöjd med.

– Det är som en gammal teater, det blir en riktig cool plats för en ölfestival. Dessutom ligger den bara tre minuter från Centralstationen.

Vid minifestivalen i januari var det fokus på lokala bryggerier. Nu tittar man bredare även om det finns med Närkebryggerier även denna gång.

Här är hela listan så här långt:

Wylam

Mikkeller

Mikkeller San Diego

Mikkeller New York

Mikkeller Baghaven

Warpigs

Stigbergets

Dugges

Mikrofonbryggeriet

Apex Brewing company

Örebro Brygghus

Närke Kulturbryggeri

Good Guys

Brewski

Brekeriet

Gallia Paris

Lervig

Cervisiam