Succé för lättöl på stor lantbruksmässa

Det var populärt med lättöl på lantbruksdagarna i Skåne. Foto: Privat.

Borgeby Fältdagar handlar bland annat om jordbruksmaskiner. Men den här gången faktiskt väldigt mycket även om lättöl.

De skånska lantbruksdagarna lockar massor med besökare och där finns möjlighet att ta del om nyheter inom lantbruksvärlden och förstås att träffa kollegor.

Men när Kornheddinge Bryggerikompani i år lockade med lättöl från sin bar blev det också en succé. Köerna ville nästan aldrig ta slut.

– Vi räknar med att ha gjort 6000 serveringar innan det tar slut i dag. Det är mycket mer än vi hade trott, säger Ingemar Jönsson på bryggeriet.

Det är Kornheddinges lättöl som sålts tillsammans med liknande öl från Hönsinge Hantwerksbryggeri och Pax Brygghus. Alla tre fick redan i går ge sig i väg för att hämta mer öl när efterfrågan var som den var.

– Ja det blev populärt och vi hämtade förstås gärna mer öl, säger Jönsson.

För Pax Brygghus bar det av till Flyinge där man snabbt fick fylla ytterligare fat med lättöl för att klara av den stora efterfrågan.

– Det är häftigt att intresset är så stort och det är verkligen bra marknadsföring för alla tre bryggerierna att vara med här, sade en lätt stressad Jönsson som då var mitt uppe i lunchrushen när det var som allra flest besökare som var ölsugna.

Initiativet är också ett bra exempel på hur öl kan må bra av att synas i nya miljöer, och dessutom visar intresset att det här med lågalkoholöl bara blir mer och mer intressant för det svenska folket.