Kolsyrebrist ett hot mot brittisk öl

Det finns risk att det blir en rejäl ölbrist i Storbritannien inom kort. En av de stora grossisterna har börjat ransonera mängden öl man kan levererar till barer och pubar.

Det är bristen på kolsyra som gör att ölälskarna riskerar att bli utan sin favoritdryck i sommar. Anledningen till den bristen är att flera kolsyrefabriker samtidigt har stängt för att renoveras. Det påverkar förstås en hel del när det gäller öltillgången.

Heineken, som brygger Amstel i Storbritannien, är ett av de stora företagen som påverkats och även läsktillverkningen påverkas. Coca-Cola har till exempel dragit ner på sin produktion på grund av kolstyrebristen.

Handelsorganisation Gas World beskriver läget som det mest allvarliga på flera decennier. Hela fem olika kolsyreproducenter har beslutat att renovera sina anläggningar under sommaren och då ligger produktionen nere.

Pubkedjan JD Wetherspoon har också meddelat att de inom kort kommer att ha färre öl att erbjuda på grund av kolstyrebristen.

Senare i dag spelar England mot Belgien i VM, och än så länge har de flesta öl att servera. Men vad händer om England går riktigt långt i slutspelet? En slutspelsmatch i VM utan öl på puben är en jobbig tanke för många britter.