Anna sätter fullt fokus på hållbarhet

Anna Anderberg blir nu ansvarig för hållbarhetsfrågor på Carlsberg i Sverige. Foto: Pressbild.

Anna Anderberg blir nyckelperson när Carlsberg satsar allt mer på hållbarhet. Mlet är att leva upp till de ambitiösa mål som satts upp inom företaget.

 

Anna Anderberg tillträdde tjänsten som hållbarhetschef den 1 mars. Hon har en lång bakgrund inom Carlsberg Sverige och har tidigare haft ett delat ansvar för internkommunikation och hållbarhet.

Den nya rollen innebär att hon från och med nu kan koncentrera sig helt på hållbarhetsfrågorna. 

– Det känns verkligen jättebra att kunna ha fullt fokus på hållbarhet och är en tydlig signal om att det är ett prioriterat område på Carlsberg Sverige. Vi har en ambitiös hållbarhetsagenda, med flera utvecklingsprojekt på gång, inte minst inom förpackningsområdet, säger Anderberg i ett pressmeddelande.

Hållbarhetsfrågor har sedan länge legat högt upp på Carlsberg Sveriges agenda och år 2017 blev bryggeriet i Falkenberg det första stora bryggeriet i Sverige med noll koldioxidutsläpp från sin energiförbrukning. 

– Några av projekten som drivs just nu är att öka andelen återvunnet material i PET-flaskor samt att konvertera plasten i flerpack till 100 procent återvunnen plast. Och det finns mycket mer att göra, vi drivs av vår ambition Together Towards Zero och vill leverera på våra ambitiösa hållbarhetsmål, säger Anderberg. 

Samma år lanserade Carlsberg det globala hållbarhetsprogrammet Together Towards Zero som består av fyra ambitionsområden: Noll Koldioxidavtryck, Noll Vattenspill, Noll Oansvarig konsumtion och Noll Olyckskultur. Var och en av dessa ambitioner är underbyggd med mätbara delmål för åren 2022 och 2030 i linje med Agenda 2030.