Coronavirus får Stone att stänga taproom

Greg Koch konstaterar att Stone avslutar sin satsning på taproom i Shanghai. Foto: Stone.

Stone stänger ner sitt taproom i Shanghai med omedelbar verkan. Coronaviruset samt dyrare avgifter är anledningen till beslutet.

Det är nästan ett år sedan som Stone meddelade att man avbryter sin stora satsning i Berlin, där man sålde sitt bryggeri till Brewdog.

Nu är det Kina och Shanghai som stängs ner. I förra veckan stängdes deras taproom tillfälligt, men nu har det visat sig att stängningen blir permanent.

– Vi har haft utmaningar under det senaste året med dramatiskt ökande avgifter och nu även Coronaviruset. Båda faktorerna har en avgörande påverkan på våra möjligheter att investera som planerat, säger Greg Koch, en av grundarna till amerikanska Stone, i ett pressmeddelande.

Det var i juli 2018 som Stone öppnade sitt taproom i Shanghai med 30 kranar. Men nu är satsningen över och Stone fokuserar på den amerikanska marknaden i första hand.

– Vi är tacksamma mot vårt team som gjort ett fantastiskt jobb med att hjälpa craft beer växa i både Tyskland och Kina. Intresset för Stones öl fortsätter att växa internationellt, säger Koch.