Nyheter

Andrine hyllar öl från hemstaden Göteborg

Andrine Johansson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Andrine Johansson hyllar öl från Göteborg och menar att den är i världsklass. det och mer får du veta i vår sommarserie.

 

Andrine Johansson är en av personerna i podden Fölk och här har du alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Duckpond fortsätter att imponera gång på gång. Den nivån de håller på både suröl och IPA är imponerande, världsklass! Ölen skulle stå sig bra mot de amerikanska humlebryggerierna om det är den typen av IPA man eftersöker och surölen håller sig på den perfekta nivån där det fortfarande är suröl trots att den är packad med frukter och bär. Där tycker jag de gör det bättre än amerikanarnas sylt på burk.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja det tror jag. Jag tror att många längtar ut även om jag själv i ärlighetens namn tycker det är ganska skönt att åka hem klockan tio och inte vara ute och snurra till fyra på morgonen. Jag tror kanske att många kommer köpa med sig take away hem i större utsträckning, kanske på vardagar om man vill lyxa till det lite.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Semester! Ingenting planerat men det är det som är det fina. Fyra veckor där man bara får vakna upp och göra vad man vill med dagarna. Sola, bada, dricka öl och ge sig ut på äventyr. Ska även bli skönt att få den andra vaccinationssprutan i början av augusti, skaffa sig ett vaccinpass och ge sig ut i världen igen.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Vi fick den här frågan i podden i en avsnitt nyligen, då svarade jag Henry Gose Ligthly, Mikkellers alkoholfria gose. Då resonerade jag så att det kanske är dumt med alkohol på en öde ö då det är uttorkande. Plus att det är en jävligt bra öl som släcker törsten. Den andra ölen jag skulle ta med är Brekeriets nya Vild Folkis Terazzo för det är något av det godaste jag druckit i år. Som tredje öl skulle jag nog köra på ett barleywine, typ Lervig Paragon 2019 för de stunderna man behöver glömma bort att man är på en öde ö.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Ost, är ost mat? Jag bestämmer att ost är mat nu. En gruyere eller mina personliga favoriter Red fox och White fox, båda är engelsk leicester som funkar finfint till lambic, IPA och stout.