Anders ser fram emot att sälja mer öl

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Anders Granberg svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Örebro Brygghus ser fram emot att brygga mer öl efter att ha vunnit två offerter hos Systembolaget. Det och mer berättar Anders Granberg om i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Det hände många bra saker men det enskilt bästa som jag kommer på på rak arm är att vi anställde Björn Appell som säljare. Han sköter all försäljning, kundkontakt och leveranser i Örebro med närområde. Det har gjort att jag (Anders) och Jesper kan koncentrera oss på produktionen. Det har fungerat mycket bra och med Björn i spetsen ser vi fram emot 2020!

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Vi kommer göra vissa förändringar i vår katalog men framförallt blir den största satsningen de två systembolagsofferter vi vunnit som vi nu producerar för glatta livet! En suröl, ”Det våras för Lime” som släpps i april på inte mindre än 200 butiker och även en påsköl som släpps i det fasta sortimentet.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– Vi sålde ungefär 75 000 liter 2019 men med de ovan nämnda offerterna räknar vi med en betydligt ökad försäljning i år.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– På en politisk nivå så lär det vara en fortsatt diskussion och debatt om gårdsförsäljning men jag tror även att den differentierade alkoholskatten kommer fortsatt att vara på tapeten. För bryggerierna i sig så är det nog kvalitet och synlighet av sina produkter som blir utmaningen. Konkurrensen är tuff i Sverige och utan en konsekvent kvalitet samt en produkt/varumärke som syns och finns tillgänglig så får man svårt att klara sig.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Jag säger alltid Brekeriet men 2019 vill jag även lyfta fram Stockholm Brewing som imponerat enormt med sitt fatprogram, lätt syrliga och komplexa saisoner och även kylskepp! Sjukt bra grejer!