Anders ser fram emot 25-årsjubileum

Sommar 2021

Anders Thelenius svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Anders Thelenius ser fram emot ett 25-årsjubileum under hösten. Det och mer får du veta i vår sommarserie.

 

Thelenius är vd på Jämtlands Bryggeri, och här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Jag måste säga att en mångårig kollega som aldrig slutar att imponera är gänget på Oppigårds. De kommer med mycket nya spännande öl och levererar alltid Konstant hög kvalitet, hatten av!

 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror absolut att svenskarna kommer att återgå till det normala när restriktionerna släpper. Det finns en stor längtan efter ”normalitet” och att kunna njuta av god mat, dryck och goda vänners sällskap i restaurangmiljö.

 

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Att restriktionerna äntligen lättar är ändå det bästa med 2021. Det behöver verkligen alla våra krögarvänner runt om i Sverige som oförtjänt fått ta stora smällar under pandemin. Tätt följt av det kommer att vi firar 25-årsjubileum på vårt bryggeri detta år. Förhoppningsvis kan vi snart också fatta beslut om en riktig happening för att uppmärksamma jubileet ordentligt.

 

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Jag skulle plocka med mig Jämtlands Bärnsten, Nynäshamns Landsort lager och Oppigårds Indian Tribute. Om detta så var det sista jag drack innan jag svalt ihjäl, så skulle jag somna in med ett leende på läpparna!

 

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Aktuellt i dessa sommartider, men: Inlagd sill, skagenröra, hårt tunnbröd, lagrad ost, Bärnsten och en iskall nubbe från Revsund…Wow!