Anders på Jämtlands tror på ett tufft 2023

Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri.

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022? 

– Det är en fråga som alltid är lika svår att svara på då det finns så oerhört många som imponerar på mig, både lokalt och i övriga landet. I stället skulle jag vilja framhålla vad som verkligen imponerar på mig då det kommer till svenska bryggerier! En unik bransch där så många verkligen lägger ner sin själ och kämpar för att få sin verksamhet att fungera. Inte så få har dessutom andra jobb och inkomster för att överhuvudtaget få ihop sin ekonomi. Viljan och lusten att skapa goda och kvalitativa öl driver ändå dessa människor framåt dagligen. DET är imponerande!

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Differentierad alkoholskatt är frågan att fortsätta driva!

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– Vi kommer att se över hela vår verksamhet för att se hur vi kan effektivisera och spara kostnader. Sanslösa prishöjningar som vi inte kan ta ut i nästa led, i kombination med minskad försäljning har varit tufft detta år och kommer fortsatt så att vara 2023.

Vilket blir det största projektet för ert bryggeri under 2023?

– Vi har precis innan årsskiftet investerat och installerat i en ny etiketteringsutrustning så vi kommer att ligga lågt när det kommer till liknande projekt 2023. Däremot har vi lite spännande, positiva saker på gång som jag inte kan säga mer om i dagsläget, men det kommer definitivt att märkas 2023!

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Jag tror att vi fortsatt kommer att blanda spännande ölstilar, men personligen skulle jag vilja att vi brygger mer kvalitativ lager.

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Vi kommer att välja med omsorg och bli mer selektiva då det kommer till ölfestivaler, det ligger i sakens natur då man måste hålla i kostnader. Jämtlands Bryggeri ligger ju geografiskt sett inte direkt i ”händelsernas centrum”…

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.