Amerikan ska lyfta Sveriges bästa cider

Brännland Cider vände sig till USA när man behövde förstärka personalstyrkan. David Biun blir ciderichef och kommer senast från Eden Speciality Ciders.

Biun förstärker därmed upp det team som redan hyllats en hel del för sin produktion av cider och iscider. Bland annat vann man en guldmedalj vid senaste Ratebeer Best i Kalifornien.
Han har en examen från Colorado State University i vinodling och vinmakeri och har tidigare arbetat som cidermakare på 1911 ciders och Eden Specialty ciders i USA.
– Att David och hand hustru Tegan ansluter till oss är den sista viktiga pusselbiten i vårt arbete med att skapa ett av världens bästa team för hantverksmässig produktion av cider, säger Brännland Ciders VD Andreas Sundgren Graniti.
Tanken är att såväl utöka produktion som att säkra och förbättra kvaliteten med amerikanen i teamet.
– David kommer att vara en nyckelperson i vår ambition att producera en av världens bästa iscidrar såväl som i uppskalning och utveckling av vår produktlinje. Vi är mycket glada att ha honom hos oss.
Biun själv ser också fram emot det nya äventyret i Sverige.

– Vi ser mycket fram emot att börja arbetet på Brännland Cider. Det rykte och de produkter som bolaget har byggt under de senaste fem åren, inte bara i Sverige, tanken om att kvalitet är vägen framåt för en hantverksmässig ciderproducent som Brännland Cider har stått för redan från start, gjorde att beslutet om att flytta till Sverige var enkelt för oss, säger han.

Brännland Cider hör hemma i Västerbotten och släppte sin första cider 2012.