Alli hittar bästa ölen i Memphis

SOMMAR 2018

Alli McCleary Olin driver Folk & Friends I Stockholm tillsammans med maken Victor. Här kommer hennes svar i vår sommarserie.

Memphis ligger Alli McCleary Olin varmt om hjärtat. Det framgår av hennes svar i vår sommarserie.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Sommaren 2011 när jag hälsade på min syster i Peking. En månad in i äventyret träffade jag Victor. Vi började att umgås flitigt och djupt inne i hutongerna fanns den då något hemliga & nystartade bryggpuben Great Leap Brewing som snabbt blev vår favoritplats där många fina ölminnen skapades.

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– Kanske inte har en stadig favorit utan det är lite flytande, men ett bryggeri som ligger lite extra nära hjärtat är Wiseacre i min förra hemstad Memphis. Grymma, öl, skön atmosfär i ett område där det händer mycket. Deras Tiny Bomb är min “go-to” när jag är “hemma” i Memphis.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Om nuvarande trend håller i sig så kommer vi att se runt 500 bryggerier i Sverige. Jag tror att vi har några år till innan trenden börjar mattas av och antalet stabiliseras.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– På en vacker sommardag ge mig vår House Pale Ale som vi gjort med NKB. Single hop pale ale med Taiheke (NZ Cascade)

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?

– Just nu skulle jag vilja ta en öl med mina föräldrar hemma i Memphis, kanske på “The Flying Saucer”… För att vi ses för sällan och att jag saknar dem.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Copenhagen Beer Celebration (Mikkeller Beer Celebration de tidiga åren), genomgående bra kvalitet på bryggerierna, inte för många besökare i förhållande till utrymmet, och där allt är inkluderat i biljetten. I Sverige tror jag att Stockholm Brewers Festival kommer att utvecklas till något lika episkt.