Allt fler festivaler med öl i Stockholm

Marianne Wallberg jobbar med två ytterligare ölevent innan det är dags för nästa Stockholm Beer. Foto: Stockholm Beer&Whisky Festival.

Gångna sommarens ölfestival på Skansen ser ut att komma tillbaka nästa år. Dessutom får Stockholm Wine Fair en egen ölavdelning med fokus på närproducerat.

I helgen avslutades Stockholm Beer & Whisky Festival på Nackamässan. Men arrangörerna har mer på gång. Bland annat ser det ut som att Bryggeridagarna på Skansen kommer tillbaka.

– Vi ska utvärdera det men vi räknar med att köra. Antingen på Skansen eller på någon annan plats, säger projektledaren Marianne Wallberg.

Festivalen hade en ganska kort startsträcka i våras, och dessutom hade man lite otur med vädret. Första helgen i juni är arrangmanget planerat till.

Redan i februari kommer det dessutom till en ölsatsning på vinmässan Stockholm Wine Fair i Nacka Strand. Nästa år kommer det att finnas en avdelning för öl och destillat på den mässan.

– Vi vill satsa på närproducerat och kommer att fokusera på bryggerier från Uppland, Stockholm och Södermanland, säger Wallberg.

Sedan tidigare är det klart att även Taste Events tar sitt koncept från ölmässan i Malmö till Stockholm. Den mässan, Stockholms Malt, Mat & Destillat, genomförs i slutet av mars.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Allt fler festivaler med öl i Stockholm

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer