Albin gillar god jävla öl från Norrland

Sommar 2021

Albin Stenberg svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Albin Stenberg hittar favoritbryggeriet norr om Umeå. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Stenberg jobbar på Bryggverket och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Det är väldigt många som imponerat på många olika sätt i den här pandemin men This is How blir dom första jag tänker på, som lyckats gasa sig igenom pandemin och lyckats komma in på norska Vinmonopolet och satsat på en restaurang som öppnar nu i anslutning till bryggeriet. God jävla öl dessutom.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror att folk kommer anpassa sig ganska fort till det ”normala” igen och att det finns ett otroligt stort uppdämt behov av att få komma ut och träffa folk igen. Däremot så tror jag många kommer att fortsätta med appar för beställningar vid borden. Jag tror och hoppas folk kommer att behålla lite av tänket kring Support Your Local och stödja sina lokala krogar och bryggerier och även att take away kommer fortsätta va en lite större del för många krogar och restauranger.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Bästa med sommaren 2021 är att smittspridningen gått ner, vaccinationerna går fort fram, att vi släppt L som i Lager och vi verkar kunna ta ett par veckor ledigt. Vi har nog aldrig slitit så hårt som vi gjort nu under den här pandemin.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Svårt som fan men måste kasta ner Yeti från Great Divide som kanske kan passa bra till en torr kokosnöt eller nåt. Drinkin in the Sun från Mikkeller för ja, du hör ju på namnet och man kanske måste vara klar i skallen nån gång om man ska jaga en varan eller spjuta fisk. Vår nya L som i Lager blir den sista som åker ner i livbåten och skulle gräva en jordkällare så jag alltid kan langa fram en kall krispig lager.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Jag tycker det är extremt kul med mat och dryck i kombination men en kraftig och lite knäckig Dubbel-IPA tillsammans med Creme Brule eller en riktigt torr Brut-IPA med ostron eller skaldjur överlag är ju alltid trevligt.