Adelsö fixar ölfest för Stockholmsbryggerier

Årets ölfest på Adelsö i juni blir lite större än tidigare. Foto: Privat.

Ett manifestiation för Stockholmsöl. Fast i lantlig miljö. Den kombinationen lär funka i år igen när Adelsö kör sin sommarfestival.

Sammanlagt 15 bryggerier kommer att delta i festivalen som genomförs 17 juni.

– I fjol hade vi 800 besökare i hällregn, det var vi väldigt nöjda med, säger Patrik Borin, som är en av delägarna i bryggeriet.

Eventet genomförs vid Pannrummet på Adelsö och där finns möjlighet att vara både inomhus och utomhus. Det blir två olika pass under dagen.

– Vi har fått mycket beröm för den här dagen. Det blir lite intimt och du hinner träffa alla bryggarna. Miljön blir också lite lantlig fast det är enkelt att ta sig hit från Stockholm, säger Borin.

Det kommer att bli fokus på bryggerier från Stockholmstrakten och han ser det som sunt för samarbetet mellan de olika bryggerierna. Ett samarbete som utvecklats och i dag delar till exempel ett antal Stockholmsbryggerier på transporter till Systembolagets lager i Örebro.

– Det är alltid kul att träffas och det här blir lite som en branschdag för oss också, säger Borin.

Förutom ölen kommer det att finnas food trucks på plats och det blir musikunderhållning. I anslutning till festivalen blir det också en hembryggningstävling. Det här är tredje året som festivalen genomförs och antalet deltagande bryggerier har växt lite grann varje år.