Åbro gav upp striden mot Bryggmästarn

Etienne Maglic och Rikard Mattsson på Bryggmästarn. Foto: Pressbild

Åbro ger upp försöken att få bryggpuben Bryggmästarn i Boden att byta namn. Detta enligt ett pressmeddelande från Bryggmästarn.

Det är svårt att inte göra liknelsen med David och Goliat när man ska beskriva Åbros försök att tvinga bryggpuben att byta namn. Och så gick det precis som i myten till slut, David vann.

– Det känns skönt att vi äntligen får rätt. Självklart är det otäckt när ett så stort bryggeri väljer att ge sig på en så förhållandevis liten verksamhet som vår brygg- och aktivitetspub. De ville såklart skrämma oss för att byta namn, därför är det extra skönt nu när vi vet att vi hade rätt, säger Rikard Mattsson, ägare av Bryggmästarn i pressmeddelandet.

– Nu ser vi fram emot att få rikta vår kraft till att ta hand om våra gäster och utveckla verksamheten. Trotts ett svårt år med tuffa restriktioner och att vi inte kunnat söka några större stöd för att vi är för nystartade så kommer det här att ge oss positiv energi att fortsätta framåt. Vi håller öppet och välkomnar våra kunder för att fira segern redan till helgen, självklart med stora avstånd och handsprit i närheten, fortsätter Rikard.

Anledningen till tvisten är att Åbro ansåg att namnet Bryggmästarn inkräktade på Åbros varumärkesskydd för ölserien Bryggmästarens. I juli förra året skrev vi om att Åbro lämnat in en stämningsansökan.

Åbro vann den första ronden i Patent- och marknadsdomstolen, men Bryggmästarn överklagade domen som förbjöd Bodenföretaget att använda namnet Bryggmästarn.

Åbro förlorade även andra ronden i Patent- och marknadsdomstolen och i februari år skrev vi om att Bryggmästaren överklagade till Patent- och marknadsöverdomstolen och hävdade jäv. Man fick med sig domstolen med motiveringen:

”Det som hittills framkommit i målet innebär enligt Patent- och marknadsöverdomstolen inte att det föreligger sannolika skäl för att Bryggmästarn i Boden begått varumärkesintrång. Det saknas därmed förutsättningar för att meddela ett interimistiskt förbud gentemot Bryggmästarn i Boden. Det överklagade beslutet ska därför upphävas.”.

Och det var alltså efter detta som Åbro till slut gav upp kampen.