9700 öl tävlade – de lyckades allra bäst

Highland Park Brewery var ett av många bryggerier som tog hem medalj i tävlingen. Det blev ett silver i klassen för kellerbier och zwickelbier.

Nästan 9700 öl tävlade i 175 olika klasser. Nu har Great American Beer Festivals stora öltävling avgjorts och bäst gick det för ett bryggeri som väldigt få av er har hört talas om.

Själva festivalen fick ställas in även i år, men öltävlingen som är knuten till GABF kunde i alla fall genomföras.

Nu är medaljörerna presenterade och det var ett digert jobb för att hitta de bästa ölen. 170 olika domare provade totalt 9680 olika öl och delade ut 290 medaljer. Det vara bara i en klass, scotch ale, som det inte delades ut något guld den här gången.

När alla medaljer fördelats visade det sig att ett bryggeri hade tagit hem tre medaljer. Det handlar då om Moontown Brewing Company i Whitestown, Illinois, ett bryggeri som inte många i Sverige har hört talas om.

Där bakom var det 15 bryggerier som tog hem två medaljer.

Inte helt oväntat var det india pale ales som det var populärast att tävla med. Klassen Juicy or Hazy India Pale Ale samlade hela 427 öl och där gick segern till ölet TourBus från Destihl.

I klassen American-Style India Pale Ale tävlade 404 öl och där gick segern till ölet Volatile  Substance från Von Ebert Brewing, Oregon.

Här kan du läsa mer om tävlingen och även hitta en länk till en presentation av alla medaljörer.