50 öl från Franken på rekordstor festival

Vad sägs om 50 öl från 30 olika bryggerier i Bamberg och Franken? Zum Franziskaner gör en riktig storsatsning på tysk öl under sin Franken- & Bambergfestival som startar i mars.

Zum Franziskaner har haft fokus på lageröl och gärna då tysk sådan ända sedan Stene Isacsson tog över stället i Gamla Stan i Stockholm. Men nu ska det satsas på en ny nivå. 6 mars inleds en sex veckor lång tysk ölfestival med massor av öl, en hel den av den kommer att vara självrunnen.

– Just nu är det oklart exakt vad som kommer men det blir en skön mix av både gamla favoriter samt en hel del, även för oss, nya öl. Det här med Franken och Bamberg är ju det vi gör här på Zum Franziskaner 
så vi vill ju inte snåla på krutet, säger Isacsson.

Det blir alltså en hel del tyskt på kranarna under de sex veckorna. Dessutom serveras upp till tre självrunna öl samtidigt.

– Under kvällar då det är mycket att göra kommer vi också öppna självrunna fat kontinuerligt. Söndagar och måndagar blir något av vilodagar eftersom Bakfickan håller stängt då. Då serveras sju festivalöl i Zum Franziskaners ordinarie bar.

Festivalen inleds alltså 6 mars och det är samma dag som fastan inleds. Därför blir det fokus Schlenkerla Fastenbier som kommer att finnas både som självrunnen och på fat.

Stene Isacsson utlovar också att det kommer att bli en hel del öl från belgiska Cantillon under våren. Deras öl har en paus medan Bakfickan renoveras men en ny stor laddning med öl ska anlända från Bryssel under våren.