50 miljoner liter öl har hälts ut i vasken

British Beer & Pub Association (BBPA) räknar med att så mycket som 87 miljoner pints har hällts ut på grund av restriktionerna i Storbritannien. Foto: Peter Lindh

87 miljoner pints, eller närmare 50 miljoner liter, öl beräknas ha hällts ut på brittiska pubar sedan pandemin startade.

Beernews skrev redan förra året om att stora mängder öl fick hällas ut på grund av att pubarna tvingades stänga. Nu har British Beer & Pub Association (BBPA) kommit med nya siffror som säger att nästan 50 miljoner liter fått hällas ut.

Med ett genomsnittpris på 3,81 pund per pint skulle det betyda att pubarna förlorat intäkter på 331 miljoner pund, vilket motsvarar nästan fyra miljarder svenska kronor..

– Vår bransch är i limbo och vid flera tillfällen de senaste tolv månaderna har pubar och bryggerier bokstavligt talat fått hälla sina inkomster i avloppet, säger Emma McClarkin på BBPA till Beer Today

– Vi har inte en aning om när vi kan öppna igen och inga klara besked från regeringen. Vad vi vet är att vi inte kan öppna igen den närmaste tiden och utan mer stöd från regeringen så kommer pubar och bryggerier inte längre överleva utan vi kommer att få en rad konkurser som obönhörligen kommer att leda till förlorade jobb.