App ger pengar till krisande ölbransch

I appen Brew2You kan kunderna beställa öl direkt från bryggerier och pubar.

Enligt Kampanjen för real ale i Storbritannien, Camra, har deras app Brew2You skapat miljonintäkter för bryggerinäringen under nedstängningen.

Brew2You är en app där privatpersoner kan beställa öl och cider från tusentals pubar, bryggerier och ciderproducenter Storbritannien och fått det levererat direkt hem. Enligt Camra har appen inbringat nästan två miljoner till de företag som har anslutit sig. Brew2You är inte vinstdrivande utan kräver bara en avgift på drygt 20 kronor för betalningslösningen.

– Början på ett nytt år är alltid tufft för branschen och de nuvarande restriktionerna har gjort de senaste veckorna tuffare än någonsin. Appen tillhandahåller ett sätt att söka efter och köpa lokalt producerad real ale och cider – och finns för att hjälpa de här företagen under den tiden då vi inte kan besöka dem fysiskt, säger Nik Antona, styrelseordförande för Camra.

Ett av bryggerierna som använder Brew2You är Brecon Brewing och Buster Grant från bryggeriet lovordar appen.

– Brew2You har varit en succé för oss när pubarna har fått stänga på grund av restriktionerna. Vi behövde ett sätt att närvarande digitalt och Brew2You passade perfekt för det.

Även andra framträdande organ för ölbranschen i Storbritannien, som British Institute of Innkeepers, Society of Independent Brewers och Cask Marque ställer sig bakom initiativet.