40 bryggerier på Mikkellers fest i Japan

Mikkellers ölfester i Köpenhamn har ni redan koll på. Men nu bär det av till Tokyo också, och två svenska bryggerier finns med.

Mikkeller Beer Celebration i maj varje år är ett måste för många ölälskare världen över. Under fyra pass på två dagar serveras högklassig öl av många av världens högst rankade bryggerier.

Under de senaste åren har det även genomförts en liknande festival i Boston under hösten, men i år flyttar den till Tokyo.

– Jag tror att Mikkeller Beer Celebration Tokyo kommer att inspirera besökare genom att erbjuda de bästa ölen i världen. Men jag tror också att de bästa bryggerierna kommer att inispireras av smakerna och människorna i Tokyo, säger Hamilton Shields, ansvarig för Mikkeller Bar i Tokyo.

23-24 september samlas 40 bryggerier på en basebollplan i centrala Tokyo för att erbjuda öl till gästerna. Bland de 40 bryggerierna finns Brewski och Omnipollo med från Sverige.

– Redan från den första festivalen har vi insisterat på att bryggarna deltar i festivalen och inte bara skickar en representant. Det har bidragit till den höga standarden och festivalernas goda rykte i ölvärlden, säger Mikkellers grundare Mikkel Borg Bjergsö.

Här kan du se vilka 40 bryggerier som är med på festivalen.