Omnipollo ska växa rejält i bryggeriet

Bildspel

Bild 1 av 4

Henok Fentie och Karl Grandin ser fram emot att ordna evenemang när de brygger öl med vänner och även servera deras öl i den bar som ska skapas.

Det är med stor entusiasm som Omnipollo flyttat in i den före detta kyrkan i Sundbyberg. När allt är klart ska det dessutom produceras riktigt mycket öl där.

Beernews har tidigare berättat om Omnipollo och hur de tog över efter Sundbybergs Köksbryggeri i den före detta kyrkan i centrala Sundbyberg.

Under tisdagen hälsade vi på och det var ett gäng med stor entusiasm som välkomnade till de nya lokalerna.

– Vi är jätteglada över att ha ett bryggeri och ett det blir ett taproom är en nice bonus, säger Henok Fentie.

De första ölen ligger redan på tank och produktionen ska rulla på i hög takt. Samtidigt ska det mesta av utrustningen bytas ut, och såväl nytt bryggverk som större jästankar ska in i lokalen.

Dagens produktionstak på cirka 100 000 liter ska bli till en kapacitet på 600 000 liter per år när allt är på plats.

Planen är att brygga öl för den svenska marknaden på det egna bryggeriet. En stor fördel är att Omnipollo med den här satsningen kan ta plats i TSLS och även ha de ölen beställningsbara över hela landet.

Efter sommaren ska det nya taproomet öppna och det blir också en spännande satsning.

– Nu kan vi ta hit de människor som vi bryggt öl med genom åren. Då kan vi brygga öl tillsammans och även göra andra evenemang här, säger Karl Grandin.

Från början var inte tanken att ha något taproom, men när det blev aktuellt med lokalen i Sundbyberg var det inget svårt val att satsa på det. Nu ska den satsningen göras med full kraft framöver.

– Vi hoppas att folk från hela Europa ska vilja åka hit och dricka våra öl, säger Henok Fentie.