Nu ska Majorna få sin egen bryggeripub

Bildspel

Bild 1 av 4

Nu får Majorna sin egen bryggeripub. Det ska Johan Lundin, Cristian "Crippa" Odin, Martin Karlsson och Tobbe Johansson se till.


 

Nytt bryggverk. Ny bryggeripub. Dessutom på hemmaplan. Nu tar Majornas Bryggeri ett stort steg i utvecklingen.

Bryggeriet startades 2014 och har haft lite olika delägare längs vägen. I dag är det kvintetten Johan Lundin, Tobbe Johansson, Cristian ”Crippa” Odin, Anna-Cajsa Nurman och Martin Karlsson som driver bryggeriet tillsammans.

Den nya bryggeripuben ska ligga vid Chapmans Torg i Majorna i Göteborg.

– Vi hade att välja mellan att flytta ut i ett industriområde eller att göra det här. Det finns inte så många sådana här ställen i Göteborg och vi ville ju vara kvar i Majorna, säger Johan Lundin.

Majornaborna tillhör säkerligen de mest lokalpatriotiska i landet och att ha det bryggerinamnet och sedan öppna sin egen bar i området borgar för en hel del lokala besökare. Så är också tanken med satsningen.

– Vi vill vara en naturlig kvarterskrog och inte bara locka ölnördarna, säger Lundin.

Ombyggnaden av lokalen är i full gång och det blir en hel del plats för gäster. 100 sittplatser inomhus ska kompletteras med en uteservering.

Även när det gäller bryggning sker en rejäl satsning. Dagens bryggverk på 200 liter byts om och istället ska ett nytt bryggverk på 1000 liter finnas bakom en glasvägg i lokalen.

– Vi ska kunna brygga 80 000 – 85 000 liter per år. Dit når vi kanske inte direkt, men möjligheten finns, säger Lundin.

Givetvis räknar man med att sälja en hel del öl på den egna puben, men satsningen gör det också möjligt att börja jobba med Systembolaget.

– Vi har inte riktigt hunnit med som det är nu och har fått säga nej till kunder. Vi ska se till att de får öl först, men sedan är det intressant med en eller två öl på Systembolaget.

I oktober eller november hoppas man på att kunna öppna. Då ska verksamheten också kompletteras med provningar och bryggerivisningar. Tre personer blir det som ska sköta om bryggningen och dessutom kommer det att behöver personal i baren och restaurangen.

– Vi siktar på att ha tolv kranar. Det blir mest fokus på vår öl men vi vill även ha öl från andra Göteborgsbryggerier, säger Lundin.