2112 skapar nytt koncept med mat och öl

Peter Iwers är med och driver både bryggeriet Odd Island och restaurangen 2112. Nu ska ett andra 2112 skapas i Göteborg. Foto: Ronny Karlsson.

2112 i Göteborg öppnar ett nytt ställe med fokus på street food. Men på sikt lär det bli en hel del spännande öl även där.

2112 är rockbaren i centrala Göteborg som ägs av Björn Gelotte från In Flames och Peter Iwers, som tidigare spelade i bandet. Baren har också ett tydligt fokus på kul öl och lockar en hel del ölintresserade.

Nu kommer nästa satsning, då Street food by 2112 öppnar vid Heden. Inledningsvis blir det luncher och öppet på kvällar när det är större evenemang i Göteborg. Utöver Iwers och Gelotte blir även Coffe Holmström och Tobbe Larsson delägare.

– Det är en före detta korvkiosk som blev till salu. Jag har alltid en massa idéer och nu dök det upp en möjlighet, säger Peter Iwers.

Inledningsvis blir det fokus på lunchmat, där det bland annat ska finnas mindre varianter av de hamburgare som serveras på dagens restaurang. På fredagar blir det sedan friterad kyckling som gäller.

Men på sikt är planen att utveckla konceptet. Det kommer redan nu att finnas folköl till försäljning, men Iwers hoppas på mer.

– Jag hoppas att vi ska kunna ha en inredd container där vi kan ha servering. Och på sommaren är det redan klart att vi kan ha en uteservering och där vill vi även servera starköl, säger han.

Det ska bli ny mat på menyn varje vecka och tanken är at stället ska vara lättillgängligt för de som bor och jobbar i närheten, men även för de som kommer med bil.

Under nästa år återstår sedan att se hur mycket stället utvecklas, men kanske blir det nya 2112 lika populärt bland ölälskare som dagens ställe.

– Det kommer att vara fokus på lokal öl, säger Iwers.