18 lokala bryggerier när Rover jubilerar

The Rovers något sena tioårsjubileum blir en manifestation för Göteborgsöl. Sammanlagt 18 bryggerier kommer att delta under veckan.

Jubileumsveckan genomförs 30 januari–4 februari och intresset från bryggerierna har varit stort.

– De tycker att det ska bli jätteroligt. Vi hade gärna haft med ännu fler men det finns inte plats, säger delägaren Niklas Gustafsson.

De 18 bryggerierna kommer att finnas på en eller två kranar under hela veckan, och de har dessutom delats upp på varsina kvällar. Då finns möjlighet att presentera nyheter eller ovanliga öl, och bryggerierna kommer då att finnas på plats.

– Alla har tillgång till två kranar under deras speciella dag. Sedan ska de bara vara där och ha det trevligt. Mingla med gästerna och med varandra, säger Gustafsson.

Veckan inleds med en intressant”musikduell” mellan hårdrockarna Daniel Svensson och Peter Iwers från In Flames (Odd Island) och skatepunkaren Nikola Sarcevic från Millencolin (Mikrofonbryggeriet).

Gustafsson tror att 26-27 av Rovers 32 kranar kommer att användas för de olika bryggerierna. Om konceptet blir uppskattat kan han mycket väl tänka sig att göra om detta event fler gånger.

– Absolut, det är ganska enkelt att arrangera när alla finns i närheten. Kanske kan det bli mer än en vecka om det går bra.

Här är hela schemat för veckan:

Måndag 30/1: Barlind Beer/Mikrofonbryggeriet/Odd Island

Tisdag 31/1: Poppels/Lycke Bryggeri/West Coast Bryggeri

Onsdag 1/2 Oceanbryggeriet/Rådanäs/Göteborgs Nya Bryggeri

Torsdag 2/2: All In Brewing/Electric Nurse

Fredag 3/2: Spike/Vega/Bearded Rabbit

Lördag 4/2: Dugges/Beerbliotek/O/O + Stigbergets