Premiär för Pyrres nya Örebrofestival

Höstfestivalen har varit en framgång i flera år nu. Till helgen satsar Pyrre Lindkvist på en ny mindre ölfestival i Conventum i Örebro.

Örebro Öl o Whiskyfestival brukar genomföras i november och rankas som en av de bättre i Sverige. De framgångarna har säkert varit en av anledningarna till att det nu startas en ny lite mindre festival i Örebro. Örebro Brew Fest är namnet på festivalen som genomförs på fredag och lördag.

– Det känns helt okej. Jag hade gärna haft ännu fler utställare men det kommer att bli bra, säger Pyrre Lindkvist.

24 utställare kommer att vara med och alla kommer att servera öl. Målet med den nya festivalen är att locka de mindre bryggerierna och det jobbet är Pyrre Lindkvist nöjd med.

– Det kommer att vara lite mindre yta på den här festivalen. Det finns inga problem med att ta in 1000 personer per dag. Men det är svårt att veta när det är första gången vi kör, säger han.

Cirka 800 biljetter har sålts i förväg och det är en siffra som är klart godkänd. Pyrre Lindkvist säger att det alltid tar lite tid att etablera en festival på marknaden och konkurrensen har hårdnat under senare år. Men höstfestivalen har hävdat sig riktigt bra och förhoppningen är att få samma framgång för Brew Fest.

– Det här är absolut en festival som är här för att stanna. Vi vill köra två festivaler per år i fortsättningen, säger han.