Ännu inget beslut om gårdsförsäljningen

Beslutet om gårdsförsäljning av öl och vin dröjer. En annan försenad debatt i riksdagen gör att beslut kommer först nästa vecka.

Under torsdagen var det tänkt att det skulle tas beslut om svensk gårdsförsäljning av öl och vin. Förslaget från Socialutskottet var att ge regeringen i uppdrag att verka för att gårdsförsäljningen blir verklighet i Sverige.

– Sedan jag kom med i riksdagen 2002 har det här varit på tapeten. Nu fick vi äntligen en överenskommelse, säger Tina Acketoft (L), i en kommentar till Beernews efter Socialutskottets möte.

Men en förlängd debatt i en annan fråga gjorde att man aldrig hann ta ta beslut i riksdagen under torsdagen. Det beslut som skulle ha tagits skjuts upp och tas i stället på onsdag i nästa vecka.

Det var alltså inte själva debatten om gårdsförsäljning, utan en helt annan fråga som drog ut på tiden. Därför genomfördes votering i de frågor som var klara innan debatten om gårdsförsäljningen var avslutad.

De som vill veta hur det går får alltså vänta tills nästa onsdag. Även om det då blir ett positivt beslut i frågan kommer det ta tid innan det blir verklighet.