ANNELIES BÄSTA ÖLRECEPT

Annelie hjälper dig att baka med öl

Annelie Andreasson bjuder på ölrecept på Beernews. Foto: Privat.

Annelie Andreassons bakverk med öl har blivit riktigt populära. Nu börjar hennes samarbete med Beernews, där vi ger dig chansen att också baka med öl.

Andreasson driver Sannas Konditori vid Kungssten i Göteborg och där har hon under en tid sålt bröd och godsaker som innehållit öl.

– Jag har alltid älskat öl, men efter att ha fått kontakt med Beerbliotek togs mitt intresse till nya höjder, säger hon.

Det var hennes IPA-semla som gjorde att folk verkligen fick upp ögonen för hennes bakverk och nu kommer hon att dela med sig både av recept med öl som hon själv bakat på. Numera har hon också startat Gothenburg Beerbaker i sociala media. Två gånger månaden kommer hon att presentera nya recept här på Beernews.

Öl från Evil Twin funkar utmärkt att baka på.

– Mångfalden bland alla ölsorter som finns på marknaden är alldeles för bra för att inte baka på. Jag vill bjuda på olika sorters recept så att alla kan få ta del av hur gott det är med öl i fast form, säger hon.

Här är de två första recepten:

Porterknäcke

Ingredienser: 9-10dl Porter ex, Vega Deep Sea Imperial Porter

30 gr salt

650 gr Rågmjöl

700 gr Dinkelmjöl

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser till en fast deg, den skall gå ihop.

Dela degen i mindre bitar ca 70gr/bit rulla runda och kavla ut mycket tunt med väl mjölat bord och över degen. Nagga väl och grädda i ugn 180 grader tills det blir hårt, ca 10-15min.

Mjölsorter kan med fördel bytas ut.

Stoutbollar med rostad mandel

Dessa vuxenbollar gör sig riktigt fint till en Imperial porter och stout.

Ingredienser:

375 gr Havregryn

375 gr Normalsaltat smör

250 gr Ljust muscovadorörsocker

35 gr kakao

35 gr vaniljsocker

100 torkad blandad frukt

1/3 Evil Twin Imperial biscotti break

Så här gör du:

Blanda allt för hand eller i maskin med vinge tills det går ihop.

Häll i ölen tills det är rullbart.

200gr Mandelspån

Rosta till gyllenbrun färg i 180 grader.

Låt kallna, rulla sedan bollarna efter önskad storlek i mandeln.

Ätes rumstempererat och förvaras i kyl.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Annelie hjälper dig att baka med öl

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer