Wicked Weeds ägare talar ut om uppköp

Walt Dickinson sålde Wicked Weed till AB Inbev och möttes av massiv kritik. Nu ger han sin syn på affären och på efterspelet.

Beernews berättade i förra veckan att populära bryggeriet Wicked Weed blev det tionde hantverksbryggeriet i USA att köpas upp av Anheuser Busch InBev. Reaktionerna lär inte vänta på sig.

Flera bryggerikollegor avslutade samarbeten med Wicked Weed och i sociala media var det en hel del upprörda kommentarer. Företaget grundades av bröderna Walt och Luke Dickinson tillsammans med tre andra vänner.

Med några dagars distans till affären och reaktionerna har Walt Dickinson nu gett sin syn på vad som hänt.

– Jag älskar den här branschen, den är full av väldigt passionerade människor. Om de inte blev upprörda skulle det innebära att de inte bryr sig, säger han till The News Observer.

Wicked Weed kommer att ingå i High End, som är en samling av de bryggerier AB InBev köpt upp. Dicksinson säger att han hade kontakt med flera av de andra bryggerierna där innan affären blev klar.

Han säger att Wicked Weed till största delen förblir oberoende men att man får bättre till gång med råvaror samt stöttning med distribution av sin öl.

– Vi är samma personer nu och har samma bryggare. Vi fortsätter att gå till samma bryggeri för att jobba hårt och ölen ska inte förändras. Den ska bli bättre.

Efter uppköpet har flera bryggerier avslutat sina samarbeten med Wicked Weed, och ett antal bryggerier har dessutom tackat nej till Wicked Weed Invitational, som är en festival för suröl.

Han tror dock att de riktiga vänner som han fått genom branschen kommer att finnas kvar.

– De riktiga vännerna kommer jag att ha kvar, det ähr handlar ju bara om öl. Och livet är mycket viktigare än öl, sägerWalt Dickinson.

Läs hela artikeln här.