Wendler blir ansvarig för Gotlands satsning

Efter fyra år är det dags för Anders Wendler att lämna Nya Carnegiebryggeriet. Nästa uppdrag blir att bygga upp ett helt nytt bryggeri.

Wendler har varit bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet sedan starten och fått vara med om en framgångsrik resa där förra årets produktion landade en bit över en miljon liter.

Men nu är det dags för nya uppgifter. Wendler tar steget över till Spendrups och ska vara ansvarig för Gotlands Bryggeris nya stora bryggeri på ön.

– Jag har en passion för rostfria grejer och sådana här uppdrag passar mig verkligen. Jag ska vara ansvarig för upphandling och installation av det nya bryggeriet, säger han.

Han börjar sitt nya jobb i februari och kommer inledningsvis att vara stationerad på Spendrups kontor i Vårby. När processen kommer i gång blir det sedan allt fler resor till Gotland.

Han är tacksam för att han fått vara med under de här fyra åren på Nya Carnegiebryggeriet, som ägs av Carlsberg och Brooklyn.

– Det är en av de mest spännande resor jag gjort i min yrkeskarriär. Jag har haft förmånen att ha skickliga kollegor runt mig ända sedan starten. Vi har en bra rytm i bryggeriet nu och då känns det rätt att gå vidare, säger Wendler.

Framgångarna har gjort att det blivit trångt i bryggeriet, men än så länge klarar man sig med nuvarande yta.

– Vi får planera noga men det fungerar bra, säger Wendler.

Ny bryggmästare blir Chris Ferguson, som tidigare varit assisterande bryggmästare. För Wendler väntar nu alltså en ny utmaning och ett nytt större bryggeriprojekt.

– Det är sådant jag gjort större delen i mitt arbete och mitt hjärta bankar lite extra för själva tekniken i ett bryggeri.

Målet för Gotlands Bryggeri är att ha produktionen i gång under år 2020. Det är ännu inte bestämt hur stort bryggverk som man ska satsa på.