VM-ölet som påminner om sommaren 1994

I dag inleds fotbolls-VM. Men när Hornstull Centrum presenterar sitt VM-öl handlar det om en klassisk sommar för 24 år sedan.

Det råder VM-feber i Sverige och i dag startades turneringen i Ryssland. Men det är nog väldigt få som tror att det ska gå lika bra som 1994, då det blev brons och många svenskar fick fotbollsminnen för livet tack vare bland annat Tomas Brolin, Kennet Andersson, Martin Dahlin och Stefan Schwarz.

Det är också den turneringen som lyfts fram när Hornstull Centrum släpper ett nytt öl i sin dryckesserie. Hornstull 94 är ett lageröl bryggt av Dunder&Krut.

– Hornstull kommer leva upp ordentligt kring VM när matcherna visas på Hornhuset. Sen blir det en härlig bonus till våra besökare att vår nya sommarlager lanseras samtidigt, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig, Hornstull Centrum.

Ölet finns tillgängligt på ett antal krogar vid Hornstull Centrum och att det blev ett lageröl var naturlig när Dunder&Krut står bakom produkten. Den relativt nya satsningen handlar till stor del om att lyfta fram lagerölet även inom hantverkssektorn.

Nu återstår att se om det svenska landslaget kan prestera något som påminner om 1994. Den första matchen spelas på måndag och då är det Sydkorea som står för motståndet.