Virus stoppar Malmös ölfestival i höst

Marika Sjöström på Pax Brygghus är en av utställarna som får vänta till nästa år med att servera öl till Malmöpubliken. Foto: Ronny Karlsson.

Det blir ingen Malmö Öl & Whiskyfestival i år. Arrangörerna väljer att inte försöka genomföra ölfesten i augusti utan fokuserar i stället på nästa år.

Malmös stora ölfest var en av de allra första att få ställa in och det var mitt under Malmö Beer Week som det kom besked om att stora folksamlingar var förbjudna. Festivalen fick då med kort varsel flyttas fram.

Då valde man att sätta nytt datum till 14-15 augusti, men så blir det inte.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men vi måste ta det beslutet. Utställarna behöver ha tid på sig att planera och vi ser inte hur det ska gå att genomföra en festival, säger Viktor Ottosson på arrangerande Taste Events.

Nu blir det istället ölfestival i Malmö 19-20 mars 2021 och det innebär ett tufft ekonomiskt avbräck när det inte blir någon festival i år.

– Vi tappar ett helt år och det är en jätteförlust för oss. Men vi får försöka att anpassa oss, säger Ottosson.

För de större festivalerna räcker det heller inte med att de rekommendationer med folksamlingar på upp till 500 personer kommer tillbaka, då man samlar åtskilliga tusen besökare varje dag. Ottosson har svårt att se att det ska bli några ölfestivaler alls under hösten.

De som köpt biljett kan nu använda dom i mars nästa år i stället och utställarna behåller de platser som man bokat in sig på till detta år.