Vilken häftig debut för Secret Sisters

Första ölet. Då tog det bara 25 minuter innan det tog slut. Premiären för Secret Sisters Brewing var uppskattad av många.

Det är kvartetten Paulina Nordling, Irina Carleén, Erika Norén och Natalie Eriksson som står bakom bryggeriet som släppte sitt första öl på Bishops Arms Gustav Adolfs Torg i Malmö under måndagskvällen.

– Helt fantastiskt att det sålde slut så snabbt. Nu är vi ett bryggeri på riktigt, sade Irina Carlén.

Secret Sisters är numera en del av kollektivet Minus 1, där hembryggare samlas och brygger öl som sedan köps och serveras av Bishops Arms.

Det hela började med att Irina och Natalie var hembryggare. Medan Irina utvecklade sin bryggarkonst i Skåne, så gjorde Natalie det samma när hon studerade i Chicago. När sedan forskaren Erika samt Paulina kompletterade med kunskaper från laboratorium samt grafisk design och marknadsföring i sociala media var det bara att satsa.

– Vi är som en mini-blandning av Mikkeller och Omnipollo, säger Irina Carlén med ett skratt och konstaterar själv att det låter lite kaxigt.

– Men det bjuder vi på i dag, vi sålde ju slut på ölen.

Ölet som serveras var en belgisk pale ale med namnet Ale For The Pale, och runt midsommar kommer nästa öl som bygger på samma recept men är gjort med saisonjäst.

– Vi är jätteglada över att få vara en del av Minus 1, och nu kör vi här tills vidare. Sedan får vi se hur det blir, men vi har alla andra jobb också, säger Carlén.

Målet är att brygga en gång i månaden och givetvis får ölen sälja slut lika snabbt som under premiären.

– Vi vill att det här ska vara början på något återkommande. Vi vill göra tillgänglig öl. Det kommer inte att bli många imperial stouts, men vi kommer att göra roliga öl med roliga namn. Det ska vara hög hinkabilitet, säger Carlén.