Vild ölsatsning av bryggarduon i Åre

Bildspel

Bild 1 av 3

Anders Abrahamsson och Daniel Flink under premiärbryggningen av öl med brett.

 

Två olika bryggverk och lokaler kan vara praktiskt. För Åre Bryggcompagni öppnar det nu möjligheter att satsa på brett och vildjäst.

Beernews har tidigare berättat om hur Åre Bryggcompagni expanderade och satsade på ett ny lokal och ett bryggverk på 2000 liter.

Men samtidigt behöll man den gamla lokalen och bryggverket på 500 liter där. Nu ska det användas med en ny inriktning. Bryggeriet ska nämligen satsa på brett och vildjäst.

– Vi vill lära oss det här och utforska vad det går att göra. Det är här öl som behöver tid men det kommer att gå att göra allt möjligt kul, säger Anders Abrahamsson.

Nyligen var det dags för bryggning av det första ölet och det skedde i samarbete med Anders Granberg från Örebro Brygghus.

– Det blir ett lätt syrat basöl som jäser med brett och vi har även tillsatt aprikos, säger Abrahamsson.

Inspirationen till projektet fick man på Brewskival i fjol, där man pratade en hel del med amerikanska 2nd Shift.

– Vi har haft tankar på det här länge, men efter Brewskival blev det mer intressant. De lärde oss lite om det här när vi träffades och runt midsommar ska vi hälsa på dom. Då ska vi brygga och även vara med på deras festival, säger Abrahamsson.

Planen är att jäsa ölen på träfat och tiden får utvisa hur mycket av den här typen av öl som ska bryggas.

– Vi kommer inte att ha plats för några foeders, det finns inte utrymme för det.

De båda kommer att fortsätta turas om att vara i de olika bryggerierna, och fortfarande kommer den största produktionen att ske i det nya större bryggeriet. Men det här blir ett spännande komplement för Åre Bryggcompagni.