Vegas etiketter kan bli bäst i Sverige

Har Vega Bryggeri Sveriges snyggaste etiketter? I alla fall är man en av kandidaterna till att vinna det Svenska Designpriset.

Göteborgsbryggeriet har under en tid hållit fast vid en lokal prägel med sina etiketter och målet har varit att locka en bred målgrupp.

– Vi har ambitionen att nå både yngre och äldre konsumenter och det har vi lyckats bra med, säger Karl von Spreti på Vega Bryggeri.

Det är annonsbyrån DQ och framför allt Alex Ristori som nominerats till priset, och det samarbetet har fungerat väldigt bra.

– Jag och Claes på bryggeriet har haft en bild av vad vi vill få fram och sedan har Alex varit otroligt duktig på att föra det vidare, säger von Spreti.

En del av inspirationen har faktiskt kommit från en favorit under uppväxten.

– Vi har alltid gillat Tintin och hur de serierna har varit tecknade. Det har inspirerat och sedan har Alex gjort våra etiketter lite mer rough. Bara att vara nominerade är pris nog för oss.

19 oktober är det prisutdelning på Rondo i Göteborg. Klassen där Vega Bryggeris etiketter är nominerad heter ”Identitet – förpackning” och där tävlar en hel olika förpackningar nom mat och dryck. Två andra ölnomineringar finns i klassen, nämligen Mariestad för etiketten till sin Dampfbier som släpptes tidigare i år och även konceptet Björn-Bärs.

Alla nominerade kan du se här.