Flytten ska ge Vega ökad produktion

Bildspel

Bild 1 av 3

Claes Ljunggren och Otto Asklid är sugna på att börja brygga öl i de nya lokalerna.

 

Dubbelt så stort och allt på samma plan. Vega bryggeri har precis flyttat och målet är att minst fördubbla produktionen.

Bryggeriet blir kvar i stadsdelen Ringön i Göteborg men flytten ett par kvarter österut innebär betydligt bättre förutsättningar.
– Tidigare hade vi 180 kvadratmeter på två olika plan. Nu får vi 360 kvadratmeter som är på samma plan, säger bryggaren Otto Asklid.
Två nya tankar har köpts in och det ska bidra till att produktionen ska växa rejält. 45 000 liter i fjol ska bli uppemot 100 000 liter under 2017.
– Januari var faktiskt vår bästa månad någonsin, det var kul men lite oväntat, säger Claes Ljunggren.

Flytten har inneburit ett avbrott i produktionen. Vegatrion bryggde en hel del före flytten för att hantera det, men försäljningen gör att de längtar efter att brygga öl i sin nya lokal.

– Det mesta ser ut att räcka och Otto kommer att få brygga varje dag så fort vi är i gång, säger Ljunggren.
I den nya lokalen ska det satsa mer på fatlagrade öl och dessutom blir det en provsmakningsbar i direkt anslutning till bryggverket.
– Vi ska sätta upp glasfönster mellan bryggeriet och baren, det kommer att bli riktigt bra, säger Ljunggren.
På onsdag i nästa vecka är det dags för en invigningsfest för inbjudna gäster.
– Då ska vi ha fixat till det lite mer i lokalen, nu är det ganska rörigt. I den här lokalen ska vi kunna vara kvar ett tag, det känns riktigt bra för oss, säger Ljunggren.