Utveckling på flera sätt för Hop Notch

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Jessica Heidrich och Magnus Karperyd har flera planer på hur deras verksamhet ska utvecklas under 2020. Foto: Peter Lindh.

Hop Notch ska utvecklas på flera olika sätt under 2020. Vad som ska hända får du veta här i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Så mycket skoj har hänt under året. Collaboration-bryggningen i Danmark med G.L.O.W. Gangsta Ladies Of Wort och våra första öl på Systembolaget, men extra skoj/bästa är nog att vi blev framröstade till besökarnas favoritbryggeri på Nöjesguidens Ölmässa!

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Jästpropagering! Nu börjar alla rutiner komma ordentligt på plats så nu har vi tid att propagera egen jäst vilket gör att vi får tillgång till lite andra roligare jäststammar än de vi kunnat använda hittills. Har även köpt en stor HopBomb som årets julklapp, så nu skall det bombas på med mera torrhumling.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– 60.000 liter blev det 2019 och satsar på försiktig ökning till 80.000 liter 2020

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Att svenska regeringen kommer ta sitt förnuft till fånga och tillsätter en ärlig utredning om differentierad alkoholskatt. Det är befängt att säga att det kommer att äventyra folkhälsan med öl från oss småproducenter som kostar flera gånger mera än Systembolagets senaste önskan i den prispressade offerten för en burk starköl på 6.90kr

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Svåraste frågan! Finns så många bra bryggerier, men senaste året har vi levt i vår egen bubbla och knappt kommit ut så har inte hängt med som vi borde/brukar. Malmö Brewing, Apex, Unibärsum är alla ju alltid bra, men raketen är nog Remmarlöv. De har utökat sin range från stabil öl på flaska med att köra roliga släpp på burk.