Premiär efter tre års väntan för Brewdog

Bildspel

Bild 1 av 3

Magnus Svensson har kämpat länge för att få till en uteservering vid Brewdog i Göteborg. I dag var det premiär.


 

Det har tagit tre år. Men i dag var det till slut premiär för uteserveringen hos Brewdog i Göteborg.

En uteservering har funnits på önskelistan ända sedan Brewdog startade sin verksamhet i Göteborg. Men i bland tar saker och ting dit. Det har Magnus Svensson och de övriga fått erfara.
– Vi har jobbat hårt för det under det senaste året, men försökte även innan det. Det känns bra att det har löst sig till slut, säger han.
Flera olika myndigheter har varit inblandade och när frågan har dragit ut på tiden så har Brewdog tittat på andra möjligheter. Bland annat fanns funderingar på att hitta ett samarbete med någon vid Esperantoplatsen. Men till slut löset det sig alltså med en uteservering vid baren.
En av anledningarna till att frågan dragit ut på tiden är att det under en period pratades om att göra hela Kungsgatan till gågata, men det har skjutits upp.

Det var först när trafikkontoret hade konstaterat att det nästa inte förekommer någon biltrafik alls utanför baren, som det gick att lösa. Nu har man uteserveringen på prov i sommar och sedan ska det utvärderas.

– Vi hyr parkeringsplatserna som är utanför baren. Det har varit mycket byråkrati och frågan har varit högt uppe i hierarkin. Men trafikkontoret har varit bra och sett till att fixa det här, säger Svensson.
Vid premiären bjöd Göteborg på strålande väder och redan vid öppning fanns det intresserade öldrickare som var sugna på en öl i solskenet.