Två Feta Grisar flyttar och satsar på bar

Två Feta Grisar flyttar. Men inte så långt. I helgen tar man över grannlokalen och går från 80 kvadratmeter till 350 kvadratmeter.

Bryggeriet Två Feta Grisar har haft en ganska trång lokal i ett industriområde i Aröd på Hisingen. När man till slut hittade en större lokal visade det sig att den fanns riktigt nära. Närmare bestämt på andra sidan väggen.

– Det blir praktiskt när vi ska flytta, vi räknar med att börja i helgen, säger bryggaren Daniel Wasenack.

Eftersom flytten blir kort så är planen att vara i gång med bryggningen i den nya lokalen redan under nästa vecka.

De betydligt större ytorna ger förstås möjligheter att vara mer effektiv. I dagsläget har det inte funnits utrymme för alla saker som borde finnas i ett bryggeri. Till exempel kan man nu ha betydligt mer råvaror och flaskor tillgängligt direkt i bryggeriet.

I dag har Två Feta grisar ett bryggverk på 1000 liter och tre tankar på samma storlek.

– Här kan vi utvecklas och utöka volymen. Det skulle gå att fylla på med tankar och vi hoppas på att göra det i höst, säger vd Pontus Henryz.

Förutom ett större bryggeri finns det nu ett kök, ett omklädningsrum och ett kontor vilket betyder en hel del. Dessutom har man precis börjar att bygga en bar där det ska bli plats för besökare.

– Vi börjar med att söka tillstånd för ölprovningar men vill gärna också ha en bar som är öppen för allmänheten, säger Henryz.

Planen är att ta kontakt med Sad Robot som har sitt bryggeri i samma område. Förhoppningen är att kunna synka öppettider och på så sätt locka folk till att besöka båda bryggerierna.

Men först ska flytten klaras av. Daniel Wasenack, som numera är heltidsanställd, kommer att påbörja flytten på fredag och hoppas få de flesta sakerna in i nya lokalen under helgen.

– Det blir säkert lite provisoriskt under nästa vecka, men det kommer att bli bra. Det blir ett lyft med dom nya lokalerna, säger han.