USA på väg att nå upp till 7000 bryggerier

7000 bryggerier. Så många kommer det att finnas i USA innan året är slut. Den bedömningen gör Brewers Association.

Antalet bryggerier bara fortsätter att växa i USA. Många har väntat på att man ska nå en topp, men det verkar dröja. Nu berättar Brewbounds chefsanalytiker Bart Watson att han räknar med att det finns över 7000 bryggerier i landet innan året är slut.

Dessutom ser tillväxten bara ut att öka. Hos Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau finns nämligen över 9000 aktiva tillstånd för bryggerier. Även om alla de inte blir verklighet finns det alltså potential för betydligt fler bryggerier i USA.

Bara i Kalifornien finns det 944 bryggerier och där närmar man sig alltså 1000 bryggerier i delstaten.

Det stora antalet bryggerier gör det samtidigt svårare för varje företag att växa.

– Det finns en hel del potential för tillväxt där ute, men det märker inte alla eftersom det är så många företag som slåss om den växande marknaden, säger Bart Watson till Brewbound.

De som har det tuffast är de regionala bryggerier som varit med ganska länge och som satsat på distribution till flera delstater. Där är tillväxten i princip noll för tillfället.

Försäljningen av öl på bryggpubar ökar också runt om i landet. I Kalifornien står den försäljningen nu för nästan tio procent av den totala försäljningen, och det finns stater som har ännu högre noteringar.