Uppskattade ölprofilen hastigt avliden

Mattias Åhlén avled i helgen, 52 år gammal. Foto: Privat.

Sverige har blivit en ölprofil fattigare. I helgen avled Mattias Åhlén hastigt och sörjs av bland annat familj och kollegor.

Mattias Åhlén var ett känt ansikte för många som besökt ölfestivaler genom åren. Han var en glad och påläst utställare bakom Wicked Wines monter och såg till att besökarna fick smaka öl som passade just för dom.

– Han var en person som gav mycket positiv energi, han gillade att prata med människor och hade ett stort hjärta, säger gode vännen Mikael Porsklint.

De båda var kollegor på Wicked Wine sedan 2013, men hade då redan känt varandra i flera år. Mattias Åhlén var en erfaren säljare hos Wicked Wine och innan det hade han liknande jobb hos Åbro, Bibendum och Brewery International. Han var en uppskattad säljare som var väldigt mån om relationen med kunder.

– Han var den gamla typen av säljare, det var många möten och telefonsamtal och inte så många sms, säger Porsklint.

Han avled hastigt i helgen och lämnar förstås ett stort tomrum efter sig. Han sörjs närmast av familjen, vänner samt de kollegor han haft genom åren.

– Han var en kille som alltid ställde upp och hjälpte till, oavsett om det var jobb eller privat

Utöver jobbet tillbringade Mattias Åhlén en hel del tid vid familjens lantställe och fiske var en av hans stora intressen. Dessutom var musiken en stor del av hans liv och då framför allt bandet Marillion.

– Han var välkänd i Marillions fan-kretsar och åkte på konserter och andra evenemang i Europa.

Mattias Åhlén blev 52 år gammal.