Uppköpt bryggeri ute till försäljning igen

För mindre än ett år sedan köpte Coronado upp kollegorna Monkey Paw i San Diego. Men nu är bryggeriet ute till försäljning igen.

Vid uppköpet var planerna stora och målet var att få bättre fart på Monkey Paw. Men i stället verkar uppköpet ha gått ut över basverksamheten hos Coronado.

– Satsningen vi gjorde på Monkey Paw blev ett störningsmoment för Coronado. Vi pratar här om ett bryggeri som gör 40 000 barrels och ett som gör 600 barrels. Vi måste vara säkra på att vi värnar om huvudaffären, säger Coronados vd Brandon Richards till sajten Brewbound.

Under året har man dessutom hamnat i ett bråk med Monkey Paws grundare Scot Blair, som är känd för att säga vad han tycker. Blair har stämt sitt gamla bryggeri, där han fortfarande är minoritetsägare, på cirka 300 000 kronor för utebliven ersättning som han säger sig ha blivit lovad.

Coronado kan tänka sig att sälja bryggeriutrustningen separat, och låta dagens bryggeripub få en annan ägare. Nu återstår att se vilka intressenter som dyker upp på marknaden.