Tydligt lokalt fokus när Röstånga gör öl

Det lokala står i fokus för Röstånga Raj Raj.

– Folk i byn och i närheten ska kunna köpa vår öl och tycka om den. Det är vårt mål, säger Daniel Unnerbäck.

Bryggeriet startades i oktober 2015 och redan från början har det varit viktigt med det lokala. Ett bryggeri på 80 liter finns i dagsläget.

– Vi är ett nanobryggeri snarare än ett mikrobryggeri, säger Daniel Unnerbäck.

Han är en av två huvudägare i bryggeriet. Kristina Carlsson, den andra delägaren, jobbar i dag halvtid på bryggeriet.

– Det är hon som står för kvaliteten, jag står för entusiasmen, säger Unnerbäck med ett skratt.

Röstånga ligger i Svalövs kommun, cirka fyra mil öster om Landskrona. Det är just Röstånga med omnejd som är i fokus för duon.

Även om planen är att gå från 80 liter till 200 liters på bryggverket, så är det småskaligheten och lokalt fokus som är i centrum.

– Det finns inga planer på att bli stora, och ett sådant bryggverk skulle få plats i nuvarande lokaler. Då skulle vi kunna ha en årskapacitet på cirka 10 000 liter, säger Unnerbäck.

Även om bryggeriet är litet så hindrar det inte duon från att producera olika öl. Så här långt har ett tiotal olika öl producerats.

– Vi har gjort allt från lager till porter, vi har ingen tydlig inriktning utan vill experimentera en del, säger Unnerbäck.

Sedan var det det här med namnet. Röstånga Raj Raj drar ju blickarna till sig och man blir nyfiken. Faktum är att Röstånga Bryggeri var upptaget och då var det bara att hitta något annat.

– Vi hade lite olika förslag, men Raj Raj känns som något glatt och positivt, säger Unnerbäck.