Två öl föreslås som maxgräns på flygplats

387 gånger har det krävts ingripanden mot fulla brittiska flygresenärer det senaste året. Nu vill Ryanair ha en gräns för serveringen på flygplatser.

Flygresor är ofta förknippade med semester och förväntningar på upplevelser. Ofta är det också med alkohol inblandat.
Tidningen Metro konstaterar att det i Storbritannien har gjorts 387 ingripanden mot fulla flygpassagerare under det senaste åren. Året innan gjordes 255 ingripanden. Enligt brittisk lag är det straffbart och kan leda till fängelse att gå på ett flygplan i berusat tillstånd, men det verkar många ignorera.
Förutom stökigt beteende mot andra passagerare får ofta personalen i flygkabinen utstå en hel del.
– De tog på ens bröst, eller så rörde de på ens rumpa eller ben. Jag har också varit med om att de tafsat under kjolen, säger en kvinna som arbetat 14 år som kabinpersonal till BBC.
Var femte person som jobbat i flygkabinen uppger att de utsattas för fysiskt våld i tjänsten.
Nu vill Ryanair få stopp på fyllan och på otrevligheterna om bord på flygplanen. Man föreslår en maxgräns på två öl innan det är dags att gå på planet.

I fjol infördes en frivillig uppförandekod som de flesta stora flygbolagen står bakom. I den ingår uppmaningar att inte dricka tax free-alkohol på flygplatsen och att inte sälja alkohol till personer som verkar påverkade. Så här långt har tydligen det inte hjälpt alls.

Läs hela artikeln här.