Tufft för flera större bryggerier i USA

Utvecklingen för USA:s största craft beer-bryggerier varierar en hel del. Hälften av de 50 största kunde inte notera någon produktionsökning under 2017.

Det är Brewers Association som tagit fram siffror som visar att det framför allt är en del av de större craft beer-bryggerierna som har svårt att hävda sig i den ökande konkurrensen. Totalt ökade produktionen av craft beer med cirka fem procent under fjolåret, men 24 av de 50 största stod still eller minskade sin produktion.
Allra tyngst var det för Long Trail Brewery som minskade sin produktion med 24 procent, men även Boston Beer Company, som bland annat gör Samuel Adams, hade ett tungt år. Där var tappet 14 procent.
Här är bryggerierna som tappade mest:
Long Trail Brewery -24 procent
Boston Beer Company -14 procent
Abita Brewing -10 procent

August Schell -10 procent

Green Flash -10 procent
Sierra Nevada -9 procent
Deschutes -9 procent
Full Sail – 9 procent
Ninkasi Brewing -8 procent

Rogue – 7 procent

Men allt såg inte dystert ut bland de största craft beer-bryggerierna. Rhinegeist stod till exempel för en ökning med imponerande 53 procent under 2017. Även Wachusett och Three Floyds hade riktigt bra år.
Här är bryggerierna som ökade sin produktion mest under 2017:
Rhinegeist +53 procent
Wachusett +26 procent
Three Floyds +23 procent
Surly + 19 procent
Saint Arnold +19 procent
Dogfish Head + 19 procent
Stone + 15 procent
Troegs + 14 procent
Revolution + 14 procent
Bells + 10 procent
Utanför statistiken kan också noteras reäjla ökningar för Cigar City (+41 procent) och Firestone Walker (+12 procent) De bryggerierna är inte med därför att de är en del av koncerner. Cigar City är en del av Canarchy medan Firestone Walker är en del av Duvel-koncernen.