Fatlagringar bakom Bottle Logics succé

De var passionerade redan som hembryggare. Nu har Brandon Buckner och hans kollegor gjort Bottle Logic till ett riktigt hett bryggeri. Vi träffade dom under deras Sverigebesök.

Det är tillsammans med Wes Parker och Steve Napolitano som Buckner startat Bottle Logic. Trion har varit vänner i 15 år och kom in i ölets värld via hembryggning medan de samtidigt hade helt andra karriärer. Buckner själv var bland annat personlig tränare. Parker jobbade med IT och Napolitano hamnade i juridikens värld.

Redan under tiden som hembryggare var de seriösa med allt de gjorde. De såg till att ha den bästa utrustning som gick att få tag på och intresset för bryggningen växte i takt med att ölen blev bättre och bättre.

Till slut var det dags att ta beslut. Ville de verkligen ge upp sina bra jobb och satsa på bryggningen? Svaret blev ja och 2014 var bryggeriet verklighet.

– Vi satsade våra sparade pengar och bestämde oss för att ge det en chans. I dag är vi alla glada att det har gått så bra som det har gjort, säger Buckner.

De tre kommer alla från Anaheim en bit öster om Los Angeles. Det var därför också naturligt att bryggeriet skulle ligga där.

I dag är det deras fatlagrade öl som väcker mest uppmärksamhet och det var också sådana öl de hade med sig till såväl Omnipollos ölevent i Göteborg som till Mikkeller ölfestival i Köpenhamn. Där har de haft en speciell talang för att få till det redan från start.

– Dark Star November var vår första fatlagrade öl och den tog hem ett silver i World Beer Cup. Det betydde förstås massor för fortsättningen, säger Buckner.

I dag är han ansvarig för bryggeriets marknadsföring, Parker är huvudbryggare och Napolitano är vd. Bryggeriets framgångar har gett resurser att satsa vidare, och satsningen är rejäl. Det byggs just nu en ny bryggerianläggning bredvid nuvarande. Där ska kapaciteten öka rejält samtidigt som man också bygger en restaurang. Nuvarande anläggning ska behållas.

– Det ger oss större möjligheter, inte minst när det gäller att brygga öl tillsammans med andra, säger Bruckner.

Dessutom ska det bli ett surölsbryggeri inom samma område, och det är en satsning som lite grann ska leva sitt eget liv.

– Det är mycket på gång men det är så det måste vara. Vi gillar ju verkligen det här och vill göra det bästa av allt, säger Bruckner.